Friday, June 29, 2012

My Makeup Technics (Hyun Ah Volume Up Inspired)

hye nee...sihat kea ?? as u ollz know...i nie fail intro..:D i'm sorry..i suka make up..suka sangat..but make up i simple..no blusher and no eyeshadow needed..but in certain circumstances..both makeup item are needed..especially for special ceremony / majlis... 

oww seperti yg dijanjikan..i suka make up yang tak terlalu tebal and boleh lah tahan simple..nak tahu make up nie sesuai kat mane...see my previous entry...Makeup Tutorial 
sambil buat entry nie aku tengah tgk karooy komedia X...superb punye aku ketawe :D

items needed :


  • music from ur handphone, mp3, mp4, mp5, lappy or wat ever..(penaik semangat nak make up)
  • IN2IT Natural Sheer Gel Foundation - 01 Rose Beige
  • IN2IT Powder
  • gel eyeliner - 02 London Baby & Brush (of course)
  • black eyeliner - liquid
  • pencil eyeliner
  • lipstick SilkyGirl - cherry colour (xsure laa ape name nye)
  • lipbam...cherry color..(tak kesah laa jename ape..janji boleh merah kan bibir and ade UV Protection)

apply kan sheer gel foundation rata kat muka anda..after that sapu kan bedak muka tu...(muka cam haremmm kan XD)

contact lens tuh pilihan masing-2..kalau nak pakai boleh..tak nak pun tak pe...natural beauty 2 kan lagi penting...

then apply kan gel eyeliner tu pulak..make sure that eyeliner tak terlalu tebal..

then apply pulak liquid eyeliner 2..make sure liquid eyeliner 2 tak terlalu tebal..since this makeup can be used if u want to go to office, class or out with ur friends..u ollz mesti tak nak org gelak kat korang kan ?

apply pulak pencil eyeliner kat  atas waterline mata u ollz..lg sekali make sure jgn terlalu tebal okea...

kemudian cover garisan pencil eyeliner tu dengan garisan gel eyeliner pulak..macam gambar kat atas nie..bergantung kepada u olls samada nak tebal atau nipis..i think nipis lg bagus...:)

then apply pulak lipstick and lipbalm cherry colour td tu...(picture will be upload later)...make sure lipstick tuh tak terlalu merah or u olls akan nampak garang and terlalu tua berbanding umur sebenar u olls :)

then result nye akan jadik macam 

 nie

dan nie...:)

itu saje :) sorry..i tak pandai buat tutorial..hope u ollz puas hati and paham ape yg teacher sukasenyum ajar di atas ea..sebarang pertanyaan..sila tinggal kan di kotak komen di bawah okea..anda juga bole buat permintaan tutorial..insyaallah i akan buat tutorial untuk u ollz...bye nee ;)

No comments:

Post a Comment

latest news !
current kerjaya : mengacau orang & student practical

credit to

background : kemetot chomel
freebies : cikin