Tuesday, December 18, 2012

CERITA SEORANG GADIS

assalamualaikum...selamat pagi ! yes...mesti ramai yang tertanya-tanya ~

''makcik nie tak de keja kea nak buat...boleh pulak buat post..kata praktikal..''

hello...praktikal dekat government memang lah senang coz semuanya system dah buat..all you need to do is just key in the data...*in case kalau aku tak bagitahu lagi apa jenis praktikal yang aku buat...aku praktikal di JPA as practical student of course to fulfill all the requirements to grad..of course every students..yes i mean all...nak kan sijil graduation tu..tak kesah laa SPM kea IPTA or IPTS...sijil itu penting..oow forgot..i'm taking accountancy and of course lah buat practikal accounting jugak kan...

okay in case kalau ada jugak lah yang tanya..

''bos tak marah kea tak buat keje...''

bos cuti nokhtah !

berbekal modal cerita semua makcik makcik pekerja kat mesin fotostat,,yes meja saya berdekatan dengan mesin fotostat itu..! banyak gossip-gossip terbaru retis-restis kat JPA nie...antara nya :

'' ehh kau tahu rosnah bukan-nama-sebenar tu menang best quality worker award..''
'' eh kau shopping apa petang nie...''
'' kau buat apa...'' *soklan gampang..kalau tak dapat jawab..failed peperiksaan jabatan*
''terok kea kau accident...''
'' lama tak jumpe...'' *lepas disiasat tempat mereka bersebelahan..lawak kuno*

dan macam-macam lagi lah..

berbalik kepada cerita yang sebenaq nya dalam hati busuk nie nak chegita...walaupun semuanya dalam system but if u need to key in more than 1000 data per days...every weeks...berdarah kelapa kepala otak bukan. akak S bukan-nama-sebenar..memang baik hati coz tinggal kan kerja that look-simple-but-bloody-hard and dia sekarang ada dekat Hari Inovasi dekat PICC...hebat bukan !! apa-apa pun it's a part of my duty as practical student..i need to bear it just for 3 months..tinggal 2 months 2 weeks lebih tepat...angka baik tapi tak boleh dibuat number ekor..siapa buat aku saman ! okay merepek lebih..kerja tak siap..deadline dah dekat..lagi 6 jam tolak rehat dan makan, solat, pergi toilet,surfing ternet, carik chord gitar,mengumpat, makan *did i mention that* tinggal 4 jam..i'm still kena key in lagi 400 data...syabas ES..anda memang layak menjadi seorang accountant berjaya..boo laa..boo...!

next time nak buat entry bergambaq laa...tak suka..go die !

till next time...adios !

p/s: title post tak boleh blah and tak de kaitan langsung..LANGSUNG OKAY !

No comments:

Post a Comment

latest news !
current kerjaya : mengacau orang & student practical

credit to

background : kemetot chomel
freebies : cikin