Thursday, January 3, 2013

#004 - Masalah

assalamualaikum...yes hari ke-3 tahun 2013 pada bulan Januari, entry keempat dari aku..aku nak mintak maaf awal-awal kalau uolls semua macam ternampak beberapa bijik perkataan yang cam tak berapa sesuai digunakan oleh perempuan yang cantik jelita baik guna..sorry guys..aku pun manusia..so aku pun ada hari cerah dan mendung berserta kilat sambung menyambung..cliche kan ayat..?

kay habis pasal intro..meh sini aku nak selit sikit..i was born to make mistakes not to fake perfection !

okay tu jea...apa lagi ea...oow berbalik pada tajuk entry..hari ke-3..pelbagai masalah yang dialami..tak de lah banyak mane but banyak lah jugak...kadang-kadang bila aku renung balik...cam tak patut di panggil masalah pun ada..entah lah ! macam biase masalah yang di alami oleh student praktikal macam aku nie ialah..Elaun Bulanan Tak masuk Lagi...aku bukan tak nak pakai duit Mama and Papa aku but..segan ouh..i mean aku dah besar..lepas dah conggak tambah darab bahagi dengan menggunakan algebra expression bagai..umoq aku dah mencecah 21 tahun belum sampai birthday tapi kira nak kasi adil dengan bebudak satu tahun dengan aku...!! malu okay pakai duit mak ayah ! hangpa semua tak tahu derita anak pertama macam mana...

okay..tu satu masalah...satu lagi masalah ialah...yang hat rebate rm200 untuk belia 21 - 30 tahun tu..dia punya syarat 21 - 30 tahun, berpendapatan rm 3000 kebawah, ape entah lagi satu aku lupa...tapi gamak nya dia lupa nak taruk details yang umoq 21 tahun tu mesti lah dah betol-betol cukup umoq..hangpa paham tak..? maksud aku yang dah sampai birthday dia yang ke 21 tahun tu..baru layak mohon rebate nie..macam aku lahir 9/7/1992..so kira belum cukup umoq lah...hangpa yang lahir bulan 1 paling untung..sebab rebate nie berkonsep kan..siapa cepat dia dapat...sengaja aku highlight serta bold kan ! 

gampang ! macam aku memang tak kan sempat nak apply lah kan..damn !

so uolls yang dah already sampai umoq baligh  macam dalam syarat tu boleh lah mohon..coz ramai lagi yang belum mohon..kalau agak-agak tak nak mohon..sila mohon jugak dan telefon yang anda beli tu boleh bagi dekat aku..hahaha ! gampang !

sekian entry dari aku..thanks sudi baca ! bubye

p/s: bila aku nak buat video entry ea ?

2 comments:

  1. Miss Mong; nie link tuk access borang rebat tu. dan ikut step seterusnya ok.
    https://komunikasibelia.skmm.gov.my/

    ReplyDelete
  2. saya tak boleh mohon..dah try dah..coz belum cukup umo 21 tahun lg..:D

    ReplyDelete

latest news !
current kerjaya : mengacau orang & student practical

credit to

background : kemetot chomel
freebies : cikin