Thursday, January 17, 2013

#013 Boring Mood - Activated !!

assalamualaikum..okay since aku takde kerja *macam biase* so i decide updated je lah blog nie.. ah ! aku dah tak kire...bos marah, orang dengki aku tak buat kerja..aku malas nak layan perangai sekor-sekor..dari aku tak de benda nak buat..better aku update je apa yang patut...

okay now uolls should listen what i'm trying to say..what ? tak nak dengar...? hey you..! listen..listen..when i speak you listen...animal got problem too okay..that cat, anjing, giraffe, lion all got problem...even that shark in the sea got problem to find food okay *haha tibe-tibe*

okay sekian intro cam hambar dari aku...entah kenapa..tibe-tibe aku jadi insaf. insaf apakah ? it's not like i just done something that sangat-sangat lah berdosa but ianya hanyalah sekadar...''MY ACT DOES'NT SUIT WITH MY AGE''.. you know..i'm 21..almost..this upcoming July..but pemikiran perangai macam budak umoq 12 tahun..ya !! sikit punya kebudak-budakan..believe me...my sis..who age 2 years youger than me..lagi mature dari aku..tsk..tsk..eyla..eyla bilakah anda mahu berubah..so i decide..as soon as my 21th birthday come..i'll act more mature..it's not like aku nak buang sifat childish aku terus...coz without my baby 'childish'..dunia aku akan hancur..sedih pedih...! *ayat metafora okay* okay itu satu hal...*tak de relation dengan topic*

kembali ke pangkal jalan....just now..ada budak berusia 20 tahun 7 bulan meluahkan perasaan tak puas hati beliau kepada pihak mamarazi eyla_kbaharin *sengaje kasi highlight*, katanya,

 ''come one uncle auntie...saya nie budak praktikal..dun worry bout 'takut saya menangis' or 'takut saya tak mampu nak buat kerja tersebut'..i rasa tu tujuan latihan industri di wujudkan..untuk mempratikkan apa yg di belajar di kolej/ipta/ipts/kolej universiti dan segala mak bapak atok tempat pembelajaran..if i can handle subject yang aku belajar tanpa perlu menangis guling-guling sambil tarik rambut..so saya akan cuba lakukan perkara yang sama time saya praktikal..malah saya rasa subject auditing lagi maha susah compare with task given by abang staff admin tu...i can handle my stress okay...!!''

berikut adalah antara luahan perasaan yang dibuat oleh beliau...sangat...dasyat yer...kite doakan agar beliau berjaye memujuk bos beliau okay...amin...!!

sekian entry dari aku..to be continued after lunch insyaallah jika masih tiada task diberikan..muahaha !

p/s : insyaallah malam nie..aku akan cuba produce satu video..untuk uolls semua..haha gampang !



No comments:

Post a Comment

latest news !
current kerjaya : mengacau orang & student practical

credit to

background : kemetot chomel
freebies : cikin