Monday, January 21, 2013

#019 Missed My School

jyeah ! eyla_kbaharin are back yoo ! yeah ! it's monday. . . . already ? damn ! so fast. . . =.=' like i'm said on my last entry. . . i'm not ready to go to work. . . . give me back my vacation ! oow ~ i'll wrote in english so that it will be easier later !

jeez whatever. . . by the way...i checked my stat just now ! hell yeah ! i check my blog stat..u got problem with that ? o.O but whatever ! i just realize, why is there people from south korea and US read my blog ? i mean... did they understand what i'm writing or the just laughing and nodding without understand the hell i'm babbling about ? or the audience increase because of i'm wrote and included the download link for School 2013 OST ? or they use google translate to translate what i'd wrote ? who knows right ? the most weird. . .i did think it's weird. . .Germany peeps ! okay now i think because i'd put the download link ! damn ! The Korea phenomenon ! what ever it is...thank you ! gomawo ! gomap-sumida ! coz reading my blog. . . i really-really appreciate it ! *wah ! is there really audience from outside malaysia?*
********************

okay tutup cerita pasal audiece luar negara..berbalik pada dalam negara..yes ! tukar bahasa melayu pulak..bak kata pepatah ''INI SEMUA POYOOOO~'' okay maybe agak terlambat but tahniah JOZAN ! 

why i missed my school ! sebab rindu nak nak ucap ''SELAMAT PAGI CIKGU..." reramai satu class. lagi satu rindu nak dengaq my teacher membebel buat tazkirah pagi-pagi before start class. . . yes ! kat kolej pun buat but tazkirah tu student yang buat and example yg diberikan kadang-kadang tak berkaitan langsung dgn title tazkirah..ha ! yang nie biasenye aku yang buat. . .contoh langsung tak relevant dgn title. . . .classmate semua pakat-pakat tarik muka tak paham. . .okay tak nak salah kan mereka. . .

u know what. . .time kite sekolah adalah zaman dimana kita tidak perlu memikir. . . .''malam nie nak masak apa..'' ''oh gosh ! kerja berlambak kat office tak siap lagi..'' ''boiprengg aku curang..'' ''husband aku berjimba dgn siapa malam nie..'' lebih kurang lagu tu lah..yang kita kena pikir time tu..macam mana nak study smart so that we don't need to work hard a day before exam... but for me. . . i like to study a day before exam  tapi nota semua dah siap dulu. . .maksud kat sini. . .nota semua dah siap tinggal nak refresh balik je..ow ! lagi satu. . .aku tak suka pinjamkan nota aku kat orang lain. . .why ? bcoz my friend akan berkata begini. . .''gila haru nota kau eyla. . .''  or ''kau memang buat nota tak kemas ea. . .cakar ayam doh. . .''  to me. . .my note aku je yang paham. . .kalau kau nak paham. . .buat nota sendiri. . . tak payah nak copy paste orang punye..bukan kedekut ilmu but biase nye orang buat note ikut kefahaman masing-masing rite ? rite ?

tapi lain pulak kalau bab copy paste homework ! itu macam mane pulak. . .ini case aku tak kisah coz. . . rata-rata cikgu sekolah aku mengamalkan concept. . .one for all and all for one. . .sorang tak siap kerja satu class kena ceramah. . .but kalau seorang je yang siap kerja. . .semua kena duduk kat assembly hall. . ha ! hangpa siap kan lah kerja kat situ reramai ! sebab tu lah kami merelakan je homework kami di kopi pasta kan ! muehehe ~~

ohh ! nostalgic bukan ? how about uolls. . . .kalau ada lah antara uolls terbaca entry nie *yela blog tak feymes. . .jarang org baca kan* uolls boleh share story uolls kat aku. . .serta kan link post tu. . .bukan apa share pengalaman kan ?!

p/s: entry panjang bapak...ini semua poyoooo ~~

2 comments:

  1. Pernah bagi pinjam nota kat sorang foreigner ni, dea kata nak photostate. Sbb taknak dicop kedekut, bagi je la. Tp tu nota dlm kelas, mmg tulis laju2 sambil mengantuk dalam kelas kan? :P

    Masa dea pulangkan, series dea banyak tanya sbb tak paham tulisan tu. Hahaha! Naseb lah. Sape suh dlm kelas tak tulis masa lecturer ajar? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha kan ? saya just mampu cakap...

      ''nasib kau lah jah ! aku pun salin apa yang aku paham, kalau kau tak paham jugak, refer text book, kau rajin kan ? sebab tu kau tak nak salin note time lecturer ngaja..''

      sama lah kite, ngantuk sgt sampai tulisan sendiri pun kadang-kadang tak paham :D

      Delete

latest news !
current kerjaya : mengacau orang & student practical

credit to

background : kemetot chomel
freebies : cikin