Monday, January 28, 2013

#21 Hansel and Gretel

hye uolls...you see..sepatutnye aku post entry nie 2 hari lepas yakni hari sabtu 26 haribulan..oleh kerana kepenatan yang teramat sangat..so aku tido and bangun agak lewat..pukul 9.30 pagi..baru bangun..lambat kan ? okay whatever !

sabtu hari tu...me with my friends nadzirah...jumpa balik lepas 5 tahu terpisah...yes ! 5 years...lama kan uolls...we met dekat Alamanda lah..ada tempat lain lagi ke kat Putrajaya nie ha ? kalau ade uolls boleh PM aku :DD amat di alu-alu kan...

meet up then pergi tengok muvee...muvee yang jadik pilihan we'olls ialah


Hansel And Gretel
yes ! and this muvee was like....super wow ! i mean...aku suka cerita dongeng...seriously..last year Snow White and the Huntchman *betol tak ejaan nye tu* and this time Hansel and Gretel...it's superb amazing uolls....cuba bayang kan cerita dongeng kanak-kanak...bertukar jadik satu cerita action...tembak-tembak and kill all the witches...oow ~~ i'm so excited..i wish there will be modern cinderella story one day..tapi tak nak lah cam fantasi with that nonsense happy ending...nak cerita yang macam action jugak lah kan..baru syok tengok...*aku mintak cam bajet buat cerita sehinggit dua hinggit*




selain suka jalan cerita yang dah diperbaharui tu...aku sebenaqnya minat hero dia hikhok...dia pernah berlaon dalam cerita The Avengers..kalau tak silap aku lah kan...nama dia Jeremy Renner...handsome woo ! but dia dah tua muehehe !! kira hero tua lah but hero tua yang hand....someeee~~~ pandai !!



versi asal Hansel and Gretel

stylo habis lah they'olls dalam muvee nie...

aku nak cerita synopsis nye karang, dah macam boleh buat karangan 3 muka surat..so i decide nak copy and pasta je dari tempat lain..but kalau uolls nak lebih feel *wah ! gitu...* aku cadangkan tengok sendiri..but this muvee nie untuk 18 thn ke atas sahaja okay..sorry adik-adik...tunggu je lah muvee nie keluaq DVD baru nengok okay !! but better jangan lah...nightmare uolls nanti hikhok...

okay tak nak cakap banyak..here is the muvee review...

The Hansel and Gretel story from the Brothers Grimm is familiar to American as well as German children. A poor woodcutter and his wife abandon the starving brother and sister in the woods, the children stumble upon a house made of sweets; the witch who lives there tries to eat them; they burn her alive in her own oven. Laden with the witch's treasure, they return home to their now-widowed father, with whom they live happily ever after.
"Hansel and Gretel: Witch Hunters" picks up the story 15 years later, when the two are 20-something witch bounty hunters. You find 'em, we grind 'em, could be their motto--they use all kinds of witch-killing weapons the Brothers Grimm could never have imagined. When H & G arrive in Augsburg, they find a town in an uproar over the number of missing childre, a so-called witch about to be killed, and, naturally, a lot of witches.
itu satu review...then ni ha ! ada lagi satu review !! muehehe ! eksaited kemain !! uolls boleh pergi ke geeks of doom

by the way...the Trailer..i'll put it later from time to time..since line ternet lembab gaya siput babi sedang berenang kuak lentang dalam swimming pool olympic...so uolls :)

what ever it is..it was magnificent saturday..i'm so damn happy...thanx dear Nadzirah :)

p/s: time to sleep..:P


No comments:

Post a Comment

latest news !
current kerjaya : mengacau orang & student practical

credit to

background : kemetot chomel
freebies : cikin