Sunday, February 3, 2013

#29 Take Serious. . . .

well..assalamualaikum uolls...before aku post benda-benda ngarut-ngarut nie...ingin aku ketengah kan bahawa..this is my second enrty for today..what..? nampak macam aku tak de benda lain nak buat kan..memang pun...! lepas je mandi tadi *yes aku mandi pukul 4 ptg..any problem ?*

oow...after bath..aku pakai that nose strip..ala yang boleh kasi hilang bintik hitam kat hidung tu..ya..ya..! muka memang bersih but ada lah jugak bintik-bintik hitam kat muka dahku ni..tak de lah teruk but boleh lah..kire ada lah kan..

lagi satu..aku dah join 1M4U anda bila lagi..haa ~~ nampak tak aku promote !! haha baru join der belum pergi buat kerja-2 volunteer nie..aku rasa..nak start join kerja-2 tu semua lepas aku habis buat internship...okay set...!!


okay..berbalik pada jalan yang benar..my dad *tak payah nak dad sangat lah..kat rumah panggil papa je* always say this thing to me ''along tak lame lagi nak kahwin...'' and aku just mampu....''hahaha...lambat lagi papa..calon dan harta pun ngak ada kok mahu kahwin...''  seriously..papa say i should take this thing seriously as per my age will increase from year to year...but to me...why so serious..ha ! gitu...aku baru 21 tahun..ngumpul harte dulu..atleast tunggu sampai aku dah ada rumah semi-D sebuah, rumah untuk my parents *bukan sewa* kereta myvi sebijik...bakal suami yang sangat mencintai diri dahku ini *ah ! ngarut *   dapat tu semua baru boleh kasi kahwin..aku kira-kira lepas pakai pythogoras theoram *jadah menda ape THEORAM * sama itu kasi kuasa dua..tambah tolak bahagi darab umoq...28 tahun baru boleh kasi settle semua isu kahwin...!

aku nie jenis yang pendiam kalau orang yang baru first time jumpa aku..dan mereka jugak akan kerap ber fikir ''gila bosan fomfuan nie...tanya sepatah..dia senyum, tanya berpatah-patah pun senyum je...''  kerap okay..aku dah banyak terima luahan perasaan dari orang-orang awam sekeliling aku...pasal perangai aku yang satu nie...tapi lepas sebulan uolls kenai aku..uolls aku boleh kasi konfem uolls akan berfkir camnie...''dah kenape budak nie..tak boleh duduk diam apa....'' confirm punya..confirm...!! lagi sekali aku nak tegah kan...WHY SO SERIOUS BABE...! hidup kena lah enjoy..bukan enjoy dok hu ha hu ha dalam club dangdut tu..i mean enjoy lah..be happy..hidup nie sekali je..so selagi kita boleh bergembira just do it...tapi jangan lupe yang kat atas sana tu jugak...

okay lah..nak pergi makan..lapau dah makcik ! entry will be continued next time..ciow...assalamualaikum !



No comments:

Post a Comment

latest news !
current kerjaya : mengacau orang & student practical

credit to

background : kemetot chomel
freebies : cikin