Sunday, February 10, 2013

#35 Tentang Aku !

ooowww..anyeonghaseyo ! hah ! HAPPY CHINESE NEW YEAR !! Gong Xi Fa Chai !

oow when i go to eat breakfast with my mom...she show to me this articles about ND Lala buat Laporan polis pasal kehilangan Shila Amzah...well...! aku mengaku agak 'jatuh cinta' dengan article tu...bagi aku Shila bukan Hilang..she's just want to be alone...yelah after what happened..with her boyfriend and her father, she just wanna to be alone..nak tenang kan fikiran mungkin...so let her be...as a father, dia patut respect apa yang Shila buat for her future, Shila bukan nye budak-budak lagi and yang paling membuatkan aku terkejut ialah MyKad and Passport Shila ade dalam Simpanan ND Lala..WHAT ~~ !! sampai macam tu sekali !! i mean come on...SHE'S 23 Years Old...old enough to hold her own passport and I/C....aku pun parents aku kasi pegang I/C time aku 13 tahun...the heck yang cuba ND Lala bukti kan ????

************  

okay habis cerita pasal retis nie...

well..hari nie aku macam nak buat entry pengenalan tentang diri aku sikit..tak banyak pun sikit je...saje je teringin nak gedik-gedik cerita pasai diri sendiri..bukan selalu pun..kaaaaaaannnn ~

okay...! enough with that ! kita terus kan pasal diri saya.. !

  • nama sebenaq saya NUR SHAKILA BT KAMARUL BAHARIN, kawan-2 sekola panggil KILA, kawan-2 Kolej panggil Eyla, Staff kat tempat Practikal panggil SHILA..and secara logic nya bila saya further study pergi Degree...it's not possible my name akan berubah jadik lain pulak....confirm...!(-.-')
  • umoq dah 21 tahun, but still Single...maksud nya di sini buat nye aku nie dok kalut gatal nak ade boyfriend atau aku nie nak ikut perkembangan masa, dimana orang lain ade boyprengg aku pun kena ade...sama sekali BUKAN !! ia nya hanya...umoq makin ningkat nie...teringin jugak ade hubby-to-be  kan ??? *sigh*
  • bakal diploma holder, bulan 10 nanti aku GRAD beb !! okay aku bangga !!
  • saya suka makan asam pedas, sambal tempoyak *okay! papa panggil aku HANTU TEMPOYAK* Gulai Masak Lemak Cili Api...and kalau nak makan mesti kena ade PEDAS...my parent pun pelik dengan aku...aku kalau makan level pedas tu tahap dewa baru aku puas hati...! well mama papa..jangan salahkan saya, sebab Genetic saya datang nye dari Mama (Perak) and Papa (Noghoi Semlan) (--,)
  • saya anti ikan bilis and udang...kalau makan boleh bawak ''maut'' Fullstop..kadang-kadang kalau my mom masak nasi goreng aku akan tanye dulu ''ade ikan bilis tak mama...'' and then confirm my mom cakap tak de sebab nak suruh aku makan..lu orang ingat aku nie jenis bebal percaye apa yang mak aku cakap bulat-2...tak dapek lah derr...aku akan bau nasi goreng tu dulu...kalau aku rasa nak termuntah confirm dalam nasi goreng tu ade ikan bilis..and alasan mama ialah ''alah...mama letak sikit je...ade lah dalam 4 ke 5 ekor...sikit je...'' aku sanggup tak makan ! sumpah !
  • aku suka makan wafel and ice-cream tapi yang pelik nye aku akan makan bila ade mood je..selalu nye..kalau mak aku nak pergi beli ice-cream dia mesti kasi tanye dekat aku dulu...''along, hang nak makan ice-cream tak...'' punya special !! tapi bila dah tibe mood nak makan tu..aku akan nampak ice-cream tu macam nie...lebih kurang lah !
  • aku anak pertama but my father cakap aku nie manje...(--,') macam menipu je kan ?? and aku tak berani marah adik-adik aku...bukan aku takot...aku nie boleh dikategorikan sebagai akak yang terlibeh sayangkan adik-2...aku tak pernah pukul or jentik adik-2 aku pun...marah pun jarang..kalau aku marah pun aku just cakap...''kau jangan nak kuang ajaq dengan aku....'' 
  • aku suka mandi lame-lame...sampai kalau petang-petang nak mandi..aku akan mandi sama ada paling last atau pun paling awal...coz takot aku mandi lame sangat..orang lain lambat solat maghrib...
  • aku gila KDRAMA...fullstop..kalau aku dah start tengok jangan berani hang kacau...kalau tak ! aku kasi mogok tak bercakap 3 hari ! betol tak tipu !!
tak masalah nye sekarang yang aku rajin sangat dok kaler-kaler nie dah kenape ??? emmm...ade lagi ke nak kasi tahu ek...? tak de kot..oleh kerane itu...till next time...bubye...

p/s : aku nak pergi tengok cerita korea...jangan kacau..!! 




No comments:

Post a Comment

latest news !
current kerjaya : mengacau orang & student practical

credit to

background : kemetot chomel
freebies : cikin