Friday, November 29, 2013

#73 Bapa Remaja 13 Tahun Dedah Punca Penceraian

holaaaaa ~~ assalamualaikum dan salam jumaat to muslim reader...and to non muslim reader *if any* good afternoon....

okay sambungan dari my previous post...kat sini....tadi tengah dok scroll kat google..tetibe terpandang satu post dari HOTLIPS CORNER...tajuk dia sangat lah menarik sampai aku pun tertarik nak buat satu post pasal benda ni...nak tau ape ? okay kat aku punye post title dah tertulis apa dia tajuk nya...


yes...bapa fazira dedah punca penceraian anak nya....

ikut ape yang aku baca kat blog HOTLIPS CORNER ni...Bapa Nor Fazira membuat satu kenyataan kepada surat khabar The Star menyatakan anak nya, Nor Fazira telah di rogol 4 bulan sebelum pernikahan mereka oleh Mohd Fahmi dan rakan-rakan nya..... Bapa Nor Fazira telah membuat laporan polis pada 15 Julai 2012 namun ibu bapa Mohd Fahmi merayu agar laporan itu di tarik balik kerana tak nak Mohd Fahmi disabit  kesalahan dan menerima hukuman setimpal nya...

okay aku simple kan la cerita ni eh...sebab parent Mohd Fahmi ni dah buat rayuan berterusan, Bapa Nof Fazira tarik balik laporan polis tu....dan menikahkan Nor Fazira dengan Mohd Fahmi pada 17 November 2012...Nor Fazira ada cerita kat ayah dia oktober yg lalu, dia tak tahan dengan layanan family ex husband dia dan juga family ex husband dia tak suka kat Nor Fazira ni dari start dorang nikah lg...Bapa Nor Fazira juga mendakwa family besan nya dera Fazira mental dan fizikat serta tak diberi makan oleh family ex husband dia...

so, apa kata Mohd Fahmi ?

ex husband Fazira ditemui pihak The Star menolak dakwaan itu sekeras-keras nya dan berkata dia tak merogol Nor Fazira...
Mohd Fahmi berkata mengambil keputusan menceraikan Nor Fazira sebab ex wife dia ni ade relationship dengan boboy lain dan biadap dengan family dia... Mohd Fahmi mendakwa yang bekas isteri dia ni tak pandai masak dan kerap keluar rumah sesuka hati... Mohd Fahmi nafi yg Fazira didera dan tak diberi makan dan family dia layan fazira sebaik-baik nya.


okay...aku nak tanya la...kalau uolls...uolls nak percaya sape ?? kenyataan sape yang lg logik dan diterima akal ?? Bapa Nor Fazira or Mohd Fahmi ? aku ?? aku percaya Bapa Nor Fazira...

okay here is my comment pasal kes ni :


  • cerita bapa fazira lg logik diterima akal...
  • Mohd Fahmi kata Fazira tak pandai masak ?? come on dude...she's only 13 y.o and u expect she can cook like a chef....?? agak-agak la bro...tak sempat dia nak belajar masak kau dah rogol and she's had to married you....what a lol-brain of yours...
  • ade relationship dengan lelaki lain...? again ! 13 y.o bro...bebudak baru nk up...baru nak kenal erti dunia...lumrah la tu nak kenal dengan semua jenis org...kau as her husband..i mean dulu masa kau jadik husband dia, bincang elok-2 and terang kan kat wife kau yang dia kena jaga batas pergaulan sebab dia sekarang bini org...kau ingat kawin ni semata-mata nak jatuh kan talak je ke ??
  • okay..aku percaya kenyataan bapa nor fazira pasal family besan dia tak suka nor fazira....fikir logik....sape yang suka menantu yang bukan pilihan dorang lebih-2 lg bapa Mohd Fahmi terpaksa bersetuju kawen kan mereka sebab kes rogol tu..okay make sense...
okay habis...aku pun tak larat nak comment bebanyak since banyak lagi benda yang aku kena fikir kan...so terpulang kat uolls sendiri nak menilai sapa yang benar and sapa yang salah.... okay bye :)

credit story and picture to : HOTLIPS CORNER

No comments:

Post a Comment

latest news !
current kerjaya : mengacau orang & student practical

credit to

background : kemetot chomel
freebies : cikin